2 (13 of 75)

Švedska masaža

Klasična masaža je najrasprostranjenija metoda masaže. Poznata je i pod imenom Švedska masaža, a ime je dobila po švedskom ljekaru Par Henriku Lingu koji  ju je osmislio. Ova vrsta masaže namijenjena je poboljšanju cirkulacije, otklanjanju stresa, napetosti i bola u tijelu. Klasična masaža se često koristi i kao uvod u sportsku masažu.

2 (21 of 75)

Sportska masaža

Sportska masaža se koristi za bržu i potpuniju pripremu mišića kod sportista. Fiziološko djelovanje sportske masaže je gotovo isto kao kod klasične masaže, ali se sportska masaža zbog svoje energičnosti koristi za jake i hipertrofične mišiće kod sportista.

Pročitaj više

Manuelna limfna drenaža

Limfna drenaža je medicinska tehnika masaže koja stimuliše cirkulaciju limfe, poboljšava vensku cirkulaciju krvi i pokreće detoksikaciju organizma. Posebno se preporučuje osobama koje na poslu dugo sjede ili stoje što onemogućava limfnu cirkulaciju u tijelu.

Pročitaj više

 

toa-heftiba-hBLf2nvp-Yc-unsplash

Relaks masaža

Blaga i prijatna masaža koja za cilj ima opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Njeguje tijelo, pokreće cirkulaciju i relaksira mišiće. Prilikom ove masaže tretira se cijelo tijelo ili samo određeni djelovi, čime se postiže energetski balans i potpuna revitalizacija organizma.
Relaks masaža opušta tijelo i um, oslobađa od stresa i umora.

2 (10 of 75)
1 (175 of 198)

Akupresura glave i ruku

Akupresura je metoda tradicionalne kineske medicine (i jedna od metoda koja se koristi u fizioterapiji), pritiskanja prstima ili pomagalima u određene (akupresurne) tačke na tijelu u cilju pružanja pomoći sebi ili drugim osobama. Naziv akupresura je zapadnog porijekla, i u prevodu znači „ubadanje“, štipkanje i lupkanje prstima ili pomagalima u određene tačke (koje Kinezi nazivaju akupunkturne tačke) na tijelu.

Pročitaj više

2 (25 of 75)

Refleksologija stopala

 

Smatra se da postoji deset kanala koji počinju, odnosno završavaju se u nožnim prstima i protežu se do ručnih prstiju i temena. Svaki kanal povezan je sa određenom zonom tijela i sa organima u toj zoni – vrh nožnog palca je, na primer, povezan sa glavom. Na stopalima se nalaze refleksne tačke svih organa i djelova tijela, desno stopalo je ogledalo desne strane tijela, a lijevo stopalo lijeve strane.

Pročitajte više

Call Now Button