mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Tretmani mezoterapije lica su personalizovani prema potrebama i problematici svakog pacijenta. Sastav koktela čine hijaluronska kisjelina, vitamini, minerali, aminokisjeline, kao i niz drugih antioksidativnih i hranljivih materija koji kožu čine zdravijom i blistavijom.

Pročitaj više

Mezoterapija tijela

Mezoterapija tijela

Mezoterapija tijela je efektna metoda kojom se mikroinjekcijama ubrizgavaju odredjeni kokteli koji terapijski djeluju na celulit i masne naslage. Kokteli po sastavu mogu biti različiti, odnosno kombinuju se za svakog pacijenta posebno u zavisnosti od problema koji se rešava. Koktelima se može djelovati na više problema kao što su lokalizovane masne naslage, celulit, strije, slab tonus kože itd…

Pročitaj više

Mezoterapija kose

Tretmani mezoterapije kose namenjeni su osobama koje usled hormonalnog poremećaja ili genetičke predispozicije gube kosu. Idealni su za slabu, oštećenu, masnu i umornu kosu, kao i za tjeme sklono seboreju i peruti. Ubrizgavanjem ljekovitih koktela se ubrzava cirkulacija i vraća vitalnost folikula dlake. 

Pročitaj više

 

yoann-boyer-D7qzQ234N0o-unsplash

Hemijski pilinzi

Hemijski piling predstavlja poceduru uklanjanja površnog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju (koža se manje masti i usporava se punjenje pora), popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Hemijskim pilizima možemo tretirati kožu lica, vrata i tijela.

Pročitaj više

HEMIJSKI PILINZI MESOESTETIC
Energy C

Energy C

Starenje kože je proces koji se odvija postepeno i kojeg prate vidljive promjene u izgledu i teksturi kože. Te promjene su posljedica vremena (hronološko i unutra[nje starenje), izlaganje suncu (fotostarenje) stil života te drugih uticaja. Energy C linija proizvoda je antioksidacijska linija s visokom koncentracijom vitamina C koja postiže nevjerovatan efekat osvjetljavanja i uspješno suzbija prve znakove starenja.

Pročitajte više

Stem-Cell

Stem Cell

Stem Cell je profesionalni antiage tretman za lice i vrat. Sadrži proizvode za obnavljanje i popravak ćelija kože. Svojim aktivnim sastojcima ciljano produžuje životni vijek ćelija kože poboljšavajući njihov prirodni sustav samoobnove. Sadrži visoku koncentraciju ćelijskog biljnog ekstrakta koji djeluje na znakove fotostarenja na koži i na mehanizme samo-popravka u stanicama kože.

Pročitaj više

Radiance DNA

Linija Radiance DNA osmišljena je za djelovanje protiv starenja i tretiranja znakova i simptoma karakterističnih za napredno starenje. Štiti i popravlja ćelijski DNK, sprječava buduća oštećenja i usporava starenje kože..

Pročitaj više

 

Radiance DNA

DNA kože

DNA je kôd koji sadrži sve informacije potrebne za pravilan razvoj naših ćelija tokom vremena. U idealnim uslovima, ćelije održavaju savršenu ravnotežu između aktivnosti i faza oporavka i to im omogućuje da se oporave od oštećenja uzrokovanih vanjskim faktorima i da zadrže svoje metaboličke funkcije u savršenom stanju. Međutim, tokom vremena, oksidativni stres i vanjski uticaji, posebno izlaganje suncu i slobodni radikali, oslabljuju unutrašnje mehanizme kože, oštećuju DNA i remete ekspresiju određenih gena koji su bitni u borbi protiv starenja kože…

Pročitaj više

DNA kože
Radiance DNA

Radiance DNA Profesionalni tretman

Učinkovit profesionalni tretman za lice i vrat dizajniran za učinkovito popravljanje i zaštitu ćelijske DNA. Takođe aktivira i mehanizme popravka u stanicama te tako usporava starenje kože.

Call Now Button