REJUVENACIJA INTIMNIH DJELOVA

ŠTA PODRAZUMIJEVA  TRETMAN  INTIMNE REJUVENACIJE VULVE I VAGINE?

Pomoću aparata BTL Exilis Ultra Femme 360 postiže se efekat zatezanja kože istovremenom kombinacijom radiofrekventnih i ultrazvučnih talasa, nježnom toplotom koja neinvazivno i neablativno tretira vaginalni zid.

 Na ovaj način  podstiče se protok krvi u tkivima i stimulišu kolagena i elastinska vlakna na regeneraciju i stvaranje novih struktura.

ŠTA SE MOŽE OČEKIVATI TOKOM TRETMANA?

U pitanju je  brz i efikasan  tretman koji nudi minimalno ili potpuno odsustvo nelagodnosti, a jedan tretman  je vremenski ograničen na 8 minuta. Preporučeni broj tretmana je 2-4, a izvode se u razmaku od 7 do 14 dana. Za optimalne rezultate, važno je pratiti plan tretmana  koji je preporučen.

Poboljšanja se mogu osjetiti već nakon prve posjete. Postiže se bolji kvalitet i zategnutost kože, kao i poboljšanje tonusa područja vagine. Posebno se koristi sonda sa nastavkom za spoljašnji, a posebno za unutrašnji tretman.

KOME SE PREPORUČUJE TRETMAN REJUVENACIJE VULVE I VAGINE?

Tretman Ultra Femme 360 savjetuje se ženama u predmenopauzi, menopauzi, kao i ženama nakon porođaja koje  žele nehirurški pristup u poboljšanju tonusa i elastičnosti vagine i stidnih usana.

Preporučuje se ženama koje nakon porođaja ili vremenom  u intimnom području  osjećaju suvoću, imaju problema sa nevoljnim mokrenjem, svrabom, kao i ženama koje imaju bolne odnose ili odnose u kojima izostaje zadovoljstvo.

INDIKACIJE ZA TRETMAN:

  • Vaginalna dispozicija posle histerektomije
  • Pucanje vaginalnog vezivnog tkiva 
  • Slabost mišića karlice 
  • Problemi sa bešikom
  • Suvoća intimne zone  
  • Smanjen osjećaj tokom seksualnog odnosa
  • Učvršćivanje i podizanje malih usana
  • Zatezanje vaginalnog otvora

NA KOJI NAČIN SE IZVODI TRETMAN?

Tretman unutrašnjosti vaginalnog kanala, izvodi se pomoću specijalno dizajnirane sonde odgovarajuće veličine koja emituje energiju radio-talasa u polje 360 stepeni, opremljena Energy Flow Control (EFC), sistemom koji se uz kontrolu softvera prilagođava debljini tkiva i određuje gustinu talasa. Na ovaj način se  djeluje podsticajno na  kolagena i elastinska vlakna, na regeneraciju i stvaranje novih struktura koje daju željeni efekat.

Tretman eksternog  labijalnog intimnog dijela, daje mogućnost da podignemo i učvrstimo velike stidne usne, kao i da se učvrsti introitus tj. otvor vagine.

slika

DA LI JE POTREBNA POSEBNA PRIPREMA ZA TRETMAN?

Da, potrebna je određena priprema u vidu ginekološkog i ultrazvučnog pregleda. Potrebno je imati uredne ginekološke briseve i PAPA test.