VIŠE MIŠIĆA MANJE MASNIH NASLAGA

ŠTA JE BTL EMBODY?

BTL Embody je idealan tretman za sve one koji sanjaju o vitkoj liniji i atletskoj figuri, izraženim trbušnjacima, kao i zategnutoj i uzdignutoj zadnjici.

NA KOJI NAČIN DJELUJE?

Tokom tretmana tretirani mišići naprave preko 20,000 kontrakcija za pola sata, time mozak dobija informaciju da je potrebno osloboditi više energije kao da je u pitanju ekstremni napor. Zbog toga, telo oslobađa ogromnu količinu energije iz najbližih masnih ćelija, čime se stvara kaskadni efekat koji izaziva intenzivnu lipolizu, time sagorevajući masno tkivo u blizini tretiranih  mišića.

BTL Embody funkcioniše po principu napredne visokofrekfentne elektromagnetne energije HIFEM (High Intensity Focused Electromagnetic Technology). U toku jednog tretmana koji traje 30  minuta dolazi do više desetina hiljada snažnih kontrakcija mišića. One  su izuzetno važne za poboljšanje tonusa mišića, kao i snage najvažnijih mišića u našem tijelu – mišića abdomena i glutealne regije.

Efikasnost i sigurnost ispitani su u 7 nezavisnih naučnih studija pri čemu su  primijenjene  najuglednije naučne metode (MRI, CT, US i histologija). Takođe, aparat je odobren  od strane Američke agencije  za bezbjednost hrane i lijekova (FDA).

NEHIRURŠKO OBLIKOVANJE STOMAČNE REGIJE I GLUTEUSA

RAST MIŠIĆA

TOPLJENJE MASNIH NASLAGA

KOME JE NAMIJENJEN?

Tretmani su namijenjeni ženama i muškarcima podjednako, kao i:

 • Svima onima  koji već uveliko vježbaju, ali zbog genetske predispozicije jednostavno ne mogu da dostingu savršeno izvajan trbušni zid, odnosno zategnutu i izdignutu zadnjicu . 
 • Osobama koje nemaju vremena da vježbaju zatim i onima koji su zbog putovanja i poslovnih obaveza spriječeni da  redovno treniraju.
 • Osobama koje rade na svojoj figuri vežbanjem i ishranom, ali nisu u potpunosti zadovoljni rezultatima
 • Sportistima koji su u aktivnom treningu, ali bi da dostignu maksimalne rezultate
 • Onima koji žele da se oslobode masnih naslaga i izgrade mišiće
 • Ženama koje bi da nakon porođaja povrate svoju figuru i učvrste stomak (u ovom slučaju pogledati deo sa kontraindikacijama)
 •  Nakon liposukcije/lipolize gde kontura zadnjice ili oblik stomaka zahtjevaju jačanje mišića

KOJE REGIJE MOŽEMO TRETIRATI?

Aparatom BTL EMBODY  mozemo tretirati velike mišiće poput stomaka i i gluteusa. Razlog tome je zato  što su oni  pored estetske komponente, najvažniji mišići u našem tijelu. Oni doprinose pravilnom držanju i posturi našeg tijela. Iz tog razloga  aparat je koncipiran tako da ima dvostruku ulogu – da ojačava i oblikuje mišiće, dok pacijent opušteno i udobni leži.

ZADNJICA

BTL Embody tretman zadnjice zamjenjuje 20,000 čučnjeva. Tokom procedure HIFEM energija izaziva supramaksimalne kontrakcije koje jačaju mišiće zadnjice i istovremeno reducirajući masno tkivo. Nakon završene serije tretmana zadnjice dobijamo rezultat podignute, zategnute i oblikovane zadnjice, bez injekcija, liposukcije, rezova ili plastičnih operacija.

STOMAK

Tokom jendog tretmana abdomena, BTL Embody zamjenjuje 20,000 trbušnjaka. Cilj tretmana je mišićav i ravan stomak, bez obzira na pol. Supramaksimalne (natprosečno intenzivne) kontrakcije izazivaju povećanje mišićne mase i sagorevaju potkožnu masnoću koja pokriva trbušni zid.

STOMAK

Tokom jendog tretmana abdomena, BTL Embody zamjenjuje 20,000 trbušnjaka. Cilj tretmana je mišićav i ravan stomak, bez obzira na pol. Supramaksimalne (natprosečno intenzivne) kontrakcije izazivaju povećanje mišićne mase i sagorevaju potkožnu masnoću koja pokriva trbušni zid.

INDIKACIJE ZA TRETMAN

ZADNJICA:

 • Opuštena i spuštena zadnjica
 • Ravna zadnjica bez mišića
 • Višak masnih naslaga na zadnjici
 • Loše oblikovana zadnjica nakon liposukcije
 • Neujednačena struktura mišića zadnjice

STOMAK:

 • Opušten stomak sa viškom masnih naslaga
 • Višak masti na struku
 • Opuštena koža na stomaku
 • Nepravilna abdominalna površina nakon liposukcije
 • Slabi stomačni mišići

KONTRAINDIKACIJE:

 • Trudnoća i laktacija
 • Ugrađen pacemaker
 • Plućne bolesti
 • Srčani bolesnici
 • Metalni implanti na putu tretirane zone

ČESTA PITANJA

Liposukcija je hiruški zahvat koji zahtjeva anestesteziju i nosi sa sobom rizik od kontraindikacija. Sa druge strane, BTL Embody neinvazivno redukuje masno tkivo, bezbolno, bez anestezije i rizika po pacijenta.  Tretmani za smanjenje masnog tkiva uključujući razne vrste injekcijske lipolize ne utiču na mišiće, te se često dešava da se na mjestima gdje je salo redukovano javlja višak kože. Iz tog razloga neki ljekari koriste HIFEM (tehnologija po čijem principu funkcioniše BTL Embody) procedure kako bi izgradili mišićni okvir za opuštenu kožu nastalu kod pacijenata nakon liposukcijskih ili lipolitičkih tretmana. 

Broj tretmana je  uvijek individualan. Napominjemo  to iz razloga  jer  nemamo svi istu fizionomiju tijela, niti iste životne navike. Kada je u pitanju BTL EMBODY  tretman, broj koji se do sada  pokazao kao minimalan za dostizanje vidnih rezultata je od 4 do 6 tretmana. Za postizanje maksimalnih rezultata potrebno je  8 tretmana, koji se rade na svaka 2 do 3 dana, u periodu od 3 nedjelje.

Takođe i ovdje moramo govoriti o  individualnosti pacijenata. Razlog je to da nemamo svi istu mišićnu strukturu, ne  vodimo svi na isti način računa o ishrani i treninzima nakon tretmana. Ako vježbamo i pratimo određeni plan ishrane, postignuti rezultat se može održati čak i više godina.

Možemo ga raditi od 2 do 3 puta nedjeljno, što podrazumijeva da bi  serija mogla da  traje ukupno 3 nedjelje. Tretman je prijatan, siguran i bezbolan, nema  neželjenih reakcija.

Nakon tretmana, pacijent se regularno vraća svojim svakodnevnim životnim aktivnostima. Bitno je napomenuti da tog dana kada radimo tretman, treba izbjegavati fizičku aktivnost u dijelu regije koju smo tretirali tog dana. Na primjer, ukoliko tretiramo gluteus onda tog dana u teretani ne treba naprezati mišiće u tom dijelu tijela, dok na  ostalm i djelovima tijela apsolutno možemo raditi.